Viaţa unui tânăr de 31 de ani din satul Ghenetea, din apropierea oraşului Marghita, a atârnat de un şiret de pantof, la propriu.

Duminică seară, bărbatul se spânzurase cu un şiret de creanga unui copac din curtea casei, însă a avut noroc deoarece membrii familiei l-au găsit la timp. Au tăiat şiretul cu care era legat de gât şi au sunat de urgenţă la 112, pentru a chema Ambulanţa.

Doctorul Emil Boţăcu spune că tânărul a avut noroc. "A fost norocos fiindcă l-au găsit repede şi, deşi era inconştient în momentul sosirii echipajului, nu intrase în stop cardio-respirator".

Pacientul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Dr. Mircea Pop din Marghita, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Din câte se pare, tânărul a recurs la gestul său disperat după o ceartă cu soţia, şi nici nu era la prima tentativă de suicid. Nu demult, el a mai încercat să-şi ia viaţa prin tăierea venelor de la mâini cu un cuţit.

Tot duminică, un alt echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a intervenit pentru a acorda primul ajutor şi a-l transporta la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea pe un bărbat de 33 de ani din Telechiu, care s-a tăiat şi s-a înţepat cu cuţitul în zona toracelui.

În acest al doilea caz se pare, însă, că n-a fost vorba atât de o tentativă de suicid propriu-zis cât de o demonstraţie de forţă, specifică romilor, întrucât - potrivit doctorului Emil Boţcău - rănile nu au fost profunde. "Mai mult s-a crestat superficial", a spus purtătorul de cuvânt al SAJ Bihor.