Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi din Marghita, de 45 respectiv 51 ani, care, în stare de ebrietate fiind, s-au ciocnit într-o intersecţie din localitate.

Potrivit prim-procurorului Parchetului din Marghita, Dorel Moţiu, accidentul s-a petrecut anul trecut, pe 30 noiembrie, anul trecut, în jurul orei 10 seara la intersecţia străzilor Ady Endre şi 1 Decembrie din Marghita.

"Inculpatul de 45 ani a condus autoturismul marca Ford Mondeo pe strada Ady Endre şi a virat brusc la intersecţia cu strada 1 Decembrie, fără să acorde prioritate de trecere unui autoturism Dacia Logan, condus de inculpatul de 51 ani. În urma accidentului, şoferul Fordului s-a ales cu diverse leziuni iar cele două autoturisme au fost avariate", a declarat Moţiu.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că ambii şoferi erau în stare avansată de ebrietate. "Şoferul Fordului a şi fost testat, având o alcoolemie de de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul şoferului care s-a aflat la volanul Daciei, nu s-a putut stabili întrucât a refuzat testarea", a mai spus prim-procurorul.

În urma celor stabilite, procurorii au deschis dosar penal pe numele celor doi, iar vineri, la finalizarea anchetei, au dispus trimiterea lor în judecată: unul pentru conducere în stare de ebrietate iar celălalt pentru refuz de recoltare probe biologice. Dacă vor fi condamnaţi, ei riscă pedeapsă cu închisoare între 1 şi 5 ani.