Trei şoferi care au fugit de la locul accidentelor rutiere au interdicţie de a mai conduce.

Decizia aparţine procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, în faţa cărora şoferii au semnat acorduri de recunoaştere a faptelor şi şi-au primit, astfel, pedepsele.  

Este vorba despre un şofer de 30 ani din Vaşcău care, pe 19 aprilie, a lovit o octogenară care traversa strada pe o trecere de pietoni, un bărbat de 58 ani din Ceica, acuzat că, pe 31 martie, a lovit cu maşina un copil de 7 ani pe o stradă din comună, şi un bărbat de 48 ani din Roşia care, în seara zilei de 28 martie, deşi avea permisul suspendat, s-a urcat la volan şi a lovit un pieton de 78 de ani care circula regulamentar pe marginea drumului, în localitatea Căbeşti.

Cei trei au fost prinşi la scurt timp după comiterea faptelor, au fost reţinuţi şi arestaţi pentru câte 30 de zile.

În finalul anchetelor, cei trei au acceptat să încheie acorduri de recunoaştere prin care au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi, ca pedeapsă complementară, au interdicţie de de a conduce vreun vehicul pe drumuri publice, primii doi pe o perioadă de 2 ani, în timp ce şoferul din Roşia pe o perioadă de 3 ani.

Încheierea acordurilor de vinovăție în asemenea cazuri reprezintă o premieră pentru județul Bihor.

Pentru primii doi şoferi, acordurile au fost înaintate deja Judecătoriei Beiuş, care le-a şi confirmat, hotărârea instanţei fiind definitivă.