Doi şoferi de TIR români urmăriţi internaţional au fost ridicaţi de poliţişti din Punctul de trecere a frontierei Borş şi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Este vorba despre Cornel Cătălin Cristea, de 44 ani, din comuna Folteşti, din judeţul Galaţi, care este anchetat în Belgia pentru aderare la grup infracţional organizat profilat pe trafic de migranţi şi coordonat tot de un român, despre care procurorii belgieni susţin că se numeşte Alin Jecan.

Cel de-al doilea, Petru Gros, de 29 de ani, este din comuna Şugag, judeţul Alba, a şi fost condamnat, deja, la 2 ani, 6 luni şi 22 zile la Curtea de Apel din Lille, pentru participare la grupare criminală organizată tot pentru trafic de migranţi. Și această rețea era coordonată de un român, Silviu Ciprian Bocea, iar din ea mai făceau parte încă trei persoane: Ilie Gligor, Dumitru Iancu şi Ioan Iancu, căutaţi, încă, de autorităţile franceze. 

În cazul lui Bocea, potrivit documentelor transmise procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, anchetatorii francezi au reţinut că, în perioada 1 iunie 2018 şi 31 martie 2019, a transportat pe teritoriul statului francez o serie de migranţi - iranieni, irakieni, afgani etc - ascunşi în autovehiculul pe care îl conducea.

Cei doi au fost ridicaţi din PTF Borș de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale şi reţinuţi în Arestul Poliţiei Bihor.

Marţi ei au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi urmează să fie conduşi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă în vederea predării.

În ambele cazuri, schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!