Un tânăr în vârstă de 29 ani din Spinuş şi un bărbat de 45 ani din Cetariu au fost reţinuţi, sâmbătă, de poliţişti, pentru 24 ore, acuzaţi că au încălcat normele rutiere. Primul a fost găsit drogat la volanul maşinii, iar cel de-al doilea beat criţă. Agenții au descoperit și că nici unul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Potrivit unei informări transmise, duminică, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul în vârstă de 45 ani din Cetariu a fost oprit sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00, pe drumul județean 767/F, între municipiul Oradea și localitatea Paleu.

"Acesta a fost depistat în trafic de polițiștii Biroului Rutier Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", scrie în comunicatul poliţiştilor. 

Bihoreanul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot fără permis s-a urcat la volan şi un bărbat de 29 de ani, din comuna Spinuș. Acesta a fost oprit tot în jurul orei 15, pe DN1, în Topa de Criș, de polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd.

"În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului unor substanțe interzise", se arată în informare.

Tânărul este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor interzise şi fără permis de conducere. 

În ambele situaţii, şoferii s-au ales cu dosar penal şi au fost reţinuţi pentru 24 ore, în Arestul Poliţiei Bihor. Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea procurorilor.