Doi maramureşeni acuzaţi că, în perioada 13 - 27 septembrie, au spart 3 locuinţe din Oradea, de unde au furat un laptop, îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii și produse cosmetice, au ajuns în Arestul Poliţiei Bihor.

Potrivit şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, în toate cele trei situaţii, spărgătorii au folosit o aşa-numită "cheie mincinoasă" adică o cheie brută învelită în foiţă de aluminiu, pe care au introdus-o în butucul yalei. După câteva mişcări, folia se mulează pe modelul acesteia şi, ca şi când s-ar folosi chei potrivite, uşa se deschide.

Florin Tivadar şi Vasile Farkaş, ambii din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, au fost reţinuţi în data de 27 septembrie. A doua zi, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au prezentat pe cei doi bărbați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea, care a emis pe numele fiecăruia câte un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, pentru furt calificat.

Cei în cauză au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, polițiștii continuând cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a acestora și pentru recuperare integrală a prejudiciului cauzat.

Prejudiciul cauzat de hoţi în Oradea, în sumă de peste 5.000 lei, a fost recuperat parţial de poliţişti.