Doi spărgători de maşini au fost arestaţi preventiv la Judecătoria Oradea, fiind acuzaţi că, în ultimele două luni, au spart 27 de autoturisme, provocându-le proprietarilor pagube în valoare totală de aproape 10.000 de euro. Cei doi, Balogh Karoly şi Sorin Bojani, acţionau noaptea, în parcările dintre blocuri, şi furau în special scule şi unelte, pe care apoi le vindeau direct pe stradă, la preţuri mult mai mici decât cele reale.

Concret, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cei doi hoţi au comis faptele în perioada august - octombrie, provocând un prejudiciu total estimat, până în prezent, la peste 47.000 de lei, recuperat parțial de polițiștii orădeni.

Sorin Bojani, un orădean în vârstă de 24 ani, şi Balogh Karoly, un adolescent în vârstă de 14 ani din comuna Biharia, au fost reţinuţi pe 14 octombrie sub acuza de furt calificat în formă continuată, iar la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă. În cazul lui Bojani, perioada a fost stabilită la 30 de zile, în timp ce adolescentul va sta după gratii pentru 20 de zile. 

Bojani nu e la prima faptă, având multiple condamnări pentru furturi, ultima chiar anul trecut, când a încasat o pedeapsă de 1 an şi 5 luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat în luna martie 2021. 

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.