În această săptămână se dă startul Campionatelor Europene de spadă de la Napoli, din Italia, unde Oradea va fi reprezentată de doi sportivi orădeni legitimaţi la LPS Bihorul, precum și de antrenorul acestora.

Gabriel Popa va concura în proba individuală de cadeţi U17, iar Alexandra Drăgan va lua startul în proba individuală şi în cea pe echipe a categoriei destinate junioarelor U20.

Ei vor fi însoțiți de profesorul antrenor Andrei Timoce, cel care a fost desemnat de către Federaţia Română de Scrimă să îndrume lotul de spadă masculin cadeţi U17.

De menţionat că, în urma sezonului de calificare, cei doi spadasini orădeni ocupă locuri fruntaşe în clasamentul naţional. Astfel, Gabriel Popa ocupă primul loc, iar Alexandra Drăgan, poziţia a II-a.

Alexandra Drăgan a obținut rezultate remarcabile în anul 2023, pentru care urmează sa fie desemnată sportiva anului în clasamentul realizat de către comitetul director al clubului LPS Oradea dintre toţi sportivii celor 14 secţii.

„Din dorinţa de a ajunge şi la această ediţie a Campionatelor Europene, în urma unui sezon pregătit cu mult efort şi sacrificii, vom avea ocazia să ne luptăm din nou cu cei mai buni sportivi de pe continent. Sper ca şi de această dată să ne întoarcem cu rezultate bune şi o experienţă frumoasă", a precizat antrenorul Andrei Timoce.


Componenţa loturilor naţionale de spadă ale României care vor participa la Campionatele Europene de Cadeţi şi Juniori de la Napoli, din perioada 20-29 februarie:

Spadă masculin cadeţi: Gabriel Popa, Ştefan Răilean, Ovidiu Enescu. Antrenor: Andrei Timoce.

Spadă feminin cadeţi: Erica Badea, Natalia Constantin, Alina Alexandrescu, Johanna Kurtinecz. Antrenor: Monica Marinescu.

Spadă masculin juniori: Rareş Marghescu, Florin Mirică, Marton Mezinger, Cristian Corbu. Antrenor: Mihaela Ion.

Spadă feminin junioare: Emma Şonţ, Alexandra Drăgan, Ana Tomşa, Andreea Niculai. Antrenor: Monica Marinescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!