Judecătoria Aleşd a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele unui tânăr de 23 de ani din localitatea Năsăud, judeţul Bistriţa Năsăud, şi a respins cererea de arestare formulată pe numele unei bihorence de 20 ani, din comuna Şimian, cercetaţi într-un dosar de tâlhărie.

Cei doi sunt anchetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd fiind acuzaţi că, în noaptea de 5/6 octombrie, au urcat în trenul Inter-Regional Braşov - Budapesta, iar când acesta a oprit în staţia Aleşd au atacat o femeie şi i-au smuls geanta în care se găseau aproximativ 98.000 de forinţi, apoi au fugit.

În urma atacului, victima a suferit leziuni care, potrivit medicilor legişti, necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale.

După două luni de căutări, mulţumită martorilor care i-au văzut pe cei doi coborând din tren în fugă, poliţiştii bihoreni au reuşit identifice şi să-i prindă pe autori. Este vorba despre Szabo Greta, o tânără de 20 de ani din comuna Şimian, şi prietenul ei, Lăcătuş Rudy, 23 ani, din localitatea Năsăud, judeţul Bistriţa Năsăud.

Cei doi au fost reţinuţi în cursul zilei de sâmbătă, iar duminică, procurorii Parchetului Aleşd i-au prezentat instanţei locale cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, în cazul bărbatului pentru tâlhărie, iar în cazul prietenei sale pentru complicitate la tâlhărie.

Judecătorii au admis, însă, doar în parte, solicitarea procurorilor, emiţând mandat de arestare pe numele tânărului şi respingând propunerea formulată pe numele femeii. 

"Faptul că aceasta a fost văzută de martori, anterior comiterii faptei de către inculpat, în compania acestuia, plimbându-se pe culoarele vagonului în care se afla victima, şi că ulterior au coborât din tren împreună, nu este de natură a forma convingerea că a înlesnit sau ajutat la comiterea infracţiunii", au motivat magistraţii în cazul tinerei.

Decizia Judecătoriei Aleşd nu este, însă, definitivă, ea fiind atacată, deja, prin recurs care se va judeca la Tribunalul Bihor.