Doi tineri în vârstă de 18 ani au intrat cu ATV-ul într-un copac şi s-au răsturnat într-o râpă din zona Arieşeni. 

Cei doi, o fată şi un băiat din judeţul Timiş, veniseră la Serbările Zăpezii în Arieşeni şi au luat un ATV cu care au pornit la plimbare. Pe drumul comunal 256, între Arieşeni şi cătunul Bubeşti, băiatul aflat la volan a pierdut controlul direcţiei, iar ATV-ul a intrat într-un copac aflat la marginea drumului, răsturnându-se cu ei într-o râpă. 

La locul accidentului au intervenit salvamontiştii punctului de lucru de la Arieşeni. „Persoana accidentată a fost scoasă din râpă de salvamontişti şi predată apoi unui echipaj SMURD", a declarat şeful Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba, Cristian Niţescu. 

Potrivit purtătoarei de cuvânt al Poliţiei Alba, comisarul şef de poliţie Luminiţa Prodan, tânărul are permis de conducere şi a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ. „Cei doi au suferit leziuni uşoare. Băiatul nu a avut nevoie de îngrijiri, însă fata a fost transportată la un spital din oraşul Câmpeni”, a declarat Prodan. Se pare că fata s-a ales cu un traumatism la coloana vertebrală.

Pe de altă parte, șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, atrage atenţia iubitorilor de zăpadă care vor să-şi petreacă aceste zile în zona Arieşeni/Vârtop că pârtiile sunt periculoase pentru începători şi neiniţiaţi. „Zăpada s-a topit, apoi a îngheţat, pe pârtii e un strat gros de gheaţă. Pe unele, utilajele au mai intrat, ca să le revigoreze, dar e nevoie de precauţie. Pârtia neagră şi drumul de ocolire sunt închise, pentru că sunt impracticabile din cauza gheţii", a spus Pinter.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!