Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început, luni, urmărirea penală împotriva a doi tineri din Ungaria, Makranyi Akos, 28 ani, respectiv Pap Gabor, 32 ani, ambii acuzaţi de evaziune fiscală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, ca administrator al unei firme orădene, tânărul de 28 ani a efectuat tranzacţii intracomunitare cu mărfuri în valoare de 1.136.475 lei de la două firme din Ungaria, fără să declare veniturile obţinute organelor fiscale.

"Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 275.595 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În final, Makranyi a cesionat părţile sociale ale firmei sale, unui conaţional, Paizs Imre.

Conaţionalul său, Pap Gabor, este anchetat tot pentru fapte similare. Pap nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii Onycriss Trade şi nu a declarat veniturile obţinute în urma achiziţiilor intracomunitare efectuate de la şapte firme din Ungaria, în valoare totală de 3.380.725 lei.

"În cazul acestuia, prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 945.988 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu, arătând că ambii tineri sunt dispăruţi iar prejudiciul total creat de către aceştia, în valoare de 1,2 milioane lei, nerecuperat.