Doi tineri din Valea lui Mihai şi-au denunţat, vineri seara, avocata care le-a cerut 17.000 euro şpagă în numele prim-procurorului Parchetului Satu Mare.

Cei doi fuseseră cercetaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru trecere ilegală a frontierei iar avocata, Ancuţa Ardelean, din cadrul Baroului Satu Mare, i-a apărat în timpul anchetei.

În finalul cercetărilor, bihorenii, plecaţi la muncă în Belgia, fuseseră scoşi de sub urmărire penală şi amendaţi administrativ pentru faptele lor, soluţie care le-a fost comunicată acasă chiar zilele trecute.

Ardelean, neştiind acest aspect, i-a aşteptat vineri, când cei doi se întorceau în ţară, la Punctul de trecere a frontierei Valea lui Mihai, pentru a le aduce la cunoştinţă faptul că trebuie să plătească 17.000 de euro, bani care ar fi fost ceruţi de prim-procurorul Parchetului Satu Mare, pentru a nu fi trimişi în judecată.

Având dovada că avocata îi minte, cei doi bihoreni au sunat imediat la Telefonul verde al Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru a sesiza fapta de corupţie, cazul fiind preluat de procurorii DNA Oradea.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23, Ardelean a fost sunată de denunţătorii ei şi chemată la Valea lui Mihai ca să-i înmâneze un avans de 5.000 de euro din cei 17.000 solicitaţi. Tranzacţia a fost supravegheată, însă, de poliţiştii DGA Bihor şi procurorul şef al Biroului Satu Mare din cadrul DNA Oradea, Ciprian Man.

Femeia a fost ridicată imediat după preluarea plicului cu bani şi reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Sâmbătă, Ancuţa Ardelean a fost prezentată la sediul DNA, pentru audieri. Pusă în faţa dovezilor, femeia a recunoscut acuzaţiile care îi erau aduse motiv pentru a fost eliberată, primind interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 29 de zile.