Un gest de omenie din partea Alexandrei Meşter, 23 de ani, şi a soţului ei, Alexandru, 25 de ani, un cuplu de tineri căsătoriţi din Oradea care, duminică, s-au prezentat la sediul Poliţiei Bihor cu un portofel pe care îl găsiseră căzut pe strada Louis Pasteur.

În portofel se aflau 3.600 euro, 8.600 lei (circa 5.500 euro în total), carduri şi acte de identitate, iar în aceeaşi seară poliţiştii au şi căutat-o pe proprietară, o femeie dintr-o comună bihoreană, pentru a-i preda valorile.

"Cei doi soţi orădeni, care consideră gestul ca fiind unul de normalitate, au declarat că şi-ar dori ca şi alţi oameni, puşi într-o situaţie similară, să procedeze asemenea lor, certificând astfel că tinereţea şi maturitatea nu sunt legate atât de ani, cât de sufletul omului, educaţie şi bun simţ", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Gestul celor doi tineri nu este singular. La sfârşitul lunii ianuarie, Crystian Florian Indrieş, un student orădean de 19 ani, a predat la Poliţie un portmoneu cu 3300 euro şi aproximativ 700 lei, pe care îl găsise într-un centru comercial.

"În ultima perioadă poliţiştii bihoreni au întâlnit tot mai des gesturi de altruism, generozitate şi moralitate, atitudini etice, dar fireşti, ale semenilor noştri, care nu fac decât să ne întărească convingerea că majoritatea cetăţenilor acestui judeţ pot fi fi oricând exemple de integritate", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.