Tatăl preşedintelui al PDL, bihoreanul Vasile Blaga, a decedat joi seară în Spitalul Judeţean, la 84 de ani. Înmormântarea a fost programată să aibă loc în localitatea natală, Petrileni, duminică, la ora 13. Un mesaj de condoleanţe i-a fost deja transmis lui Blaga de premierul Victor Ponta, nu şi de către preşedintele Traian Băsescu, care a fost oaspete în casa din Petrileni a lui Antin Blaga.

Antim Blaga a fost internat, în ultimele două săptămâni, la Spitalul Judeţean din Oradea pentru o pneumonie puternică, iar la înmormântare este de aşteptat să participe şi lideri ai PDL. "Este posibil să participe la slujba de înmormântare mai mulţi lideri ai PDL, din solidaritate cu domnul preşedinte Vasile Blaga", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre consilierii preşedintelui PDL.

Mesaje de condoleanţe au fost transmise deja inclusiv de premierul Victor Ponta, din partea căruia prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a fost mandatat să depună o coroană de flori la mormântul tatălui preşedintelui PDL.

Până în prezent, nu există informaţii potrivit cărora ar fi transmis un mesaj de condoleanţe şi şeful statului, cu toate că în campaniile electorale preşedintele Traian Băsescu a oprit, ca oaspete de onoare, şi la casa lui Antin Blaga din Petrileni.