Fotbalul bihorean este din nou în doliu! Fostul jucător orădean Lucian Todea, care a activat inclusiv în prima ligă a ţării, s-a stins din viaţă vineri, la vârsta de doar 36 de ani, răpus de o boală nemiloasă.

Format la LPS Bihorul Oradea, Todea a ajuns să debuteze în Liga I la vârsta de 20 de ani, pentru formaţia arădeană UTA, în primăvara anului 2007, într-un meci cu FC Argeş. Antrenorul echipei arădene era pe atunci Marius Lăcătuş. La formaţia arădeană, el a participat în cinci meciuri în primul eşalon al României.

În afară de UTA, orădeanul, care a fost considerat unul dintre cei mai tehnici jucători, a mai evoluat la seniori, în ligile inferioare, printre altele, la echipele: FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II Bucureşti, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău, Crişul Chişineu Criş şi CS Oşorhei.

Aceasta din urmă a fost ultima sa echipă, pentru că Todea s-a retras din activitatea de jucător la finele anului 2018, pe când avea 32 de ani.

Diagnosticat cu o formă agresivă de cancer la cap, din păcate, orădeanul a fost doborât de boală în noaptea de joi spre vineri.

Comunitatea sportivă din Bihor s-a mobilizat în repetate rânduri ca să-l ajute să urmeze un tratament scump în străinătate.

După acţiunea umanitară a prietenilor de la mini-fotbal de la finalul lunii octombrie ("Alături de Luci Todea"), în ultimele săptămâni, pe Facebook, Gigel Bucur, Mihai Neşu, Marius Popa, Adrian Anca, George Puşcaş, Raymond Lukacs, Steliano Filip, Liviu Antal, Ciprian Deac, Denis Alibec, Beto, Mihai Pintilii, Lukasz Szukala, Iulian Cristea, Daniel Celea sau Daniel Paraschiv au licitat tricouri de joc, iar Helmuth Duckadam şi-a pus la bătaie o pereche de mănuşi.

Din păcate, Lucian nici nu a mai ajuns să înceapă tratamentul, starea sa de sănătate înrăutăţindu-se de pe o zi pe alta. Tânărul va fi înmormântat duminică.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!