Procurorii DNA Oradea, însoţiţi de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, au descins miercuri la Beiuş, unde, timp de mai multe ore, au efectuat percheziţii la Primăria Municipiului şi la locuinţa edilului liberal Adrian Domocoş.

Sursele BIHOREANULUI spun că acţiunea a început la ora 6, în paralel la Primărie şi la vila primarului, de unde echipajele au ridicat unităţi de calculator şi documente.

Potrivit aceloraşi surse, acţiunea îl vizează pe Domocoş, în dosarul în care sunt cercetate deja 16 persoane, printre care şi fostul primar Silviu Odobasianu, pentru un prejudiciu de 2 milioane de lei, bani plătiţi firmei Top Construct Grup SRL pentru lucrări neexecutate.

Este pentru a doua oară, în ultimul an, când procurorii DNA Oradea "calcă" Primăria Beiuş şi vila edilului Adrian Domocoş.

Pe 3 septembrie anul trecut, procurorii DNA au percheziţionat biroul primarului şi locuinţa acestuia, ridicând tot documente şi unităţi de calculator, iar o zi mai târziu l-au pus sub învinuire pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat de colectarea de şpăgi prin propria fundaţie.

Procurorii au descoperit că fundaţia edilului, Asociaţia Fortuna Beiuş, a beneficiat de sponsorizări de la mai mulţi investitori care aveau nevoie de autorizaţii din partea Primăriei, printre aceştia numărându-se şi patronul cunoscutei firme Unicarm, care şi-a ridicat în centrul Beiuşului magazin fără acte, pe bază de donaţii generoase.

La acea vreme, procurorii DNA au găsit patru contracte de sponsorizare, în valoare totală de 59.000 lei, făcute pe numele Asociaţiei Fortuna Beiuş, acte pe care era menţionat explicit şi numele preşedintelui acesteia: Adrian Domocoş.

Citiţi amănunte despre scandalul Top Construct Grup SRL dar şi despre cum s-a folosit edilul Beiuşului, Adrian Domocoş, de o fundaţie pentru a masca şpăgile primite de la investitorii ale căror acte depindeau de el, în articolele: Fostul subprefect PSD Nicu Odobasianu, reţinut de DNA şi Primar şpăgar: Edilul Beiuşului a fost prins de DNA colectând şpăgi prin propria fundaţie

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""