Un eveniment istoric se petrece marți în Statele Unite ale Americii. Fostul președinte Donald Trump s-a predat la un tribunal din Manhattan, unde a fost plasat în arest și unde i-au fost aduse la cunoștință 34 de capete de acuzare în dosarul plăților făcute fostei actrițe porno Stormy Daniels pentru a-i cumpăra tăcerea.

Este pentru prima oară în istoria SUA când un președinte american este pus oficial sub acuzare și plasat oficial în arest.

După ce a fost identificat formal la sediul Parchetului din Manhattan (inclusiv prin fotografiere și amprentare), Trump a ajuns în sala de judecată care se află în aceeaşi clădire, notează Spotmedia.ro. 

Acuzaţiile au fost prezentate de echipa procurorului din Manhattan, Alvin Bragg. Şedinţa este coordonată de judecătorul Juan Merchan.

Ancheta vizează plăţi ilegale făcute actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels în timpul campaniei prezidențiale din 2016, menite a-i cumpăra tăcerea despre o aventură avută cu Trump. Banii ar fi fost luați din fondurile campaniei prezidențiale și trecuți la capitolul „taxe legale”. 

Şedinţa instanţei nu este publică, însă unor fotografi le-a fost permis accesul.

Donald Trump a pledat nevinovat în timpul înfățișării în care i-au fost aduse la cunoștință capetele de acuzare. Potrivit Reuters, sunt în total 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor contabile.

Este probabil ca fostul președinte american să fie eliberat după această primă înfățișare, notează Digi24.ro. Procesul va continua în acest caz. 

Mai multe persoane s-au strâns în fața tribunalului din Manhattan pentru a-l susține pe Trump. 

Ex-președintele republican a trimis un newsletter înainte să se prezinte în fața instanței, în care a susținut că Statele Unite devin o "țară marxistă din lumea a treia". Tot el nu a ratat ocazia să ceară contribuții financiare pentru campania sa, cerându-le susținătorilor să "contribuie pentru a salva America" 

Când era în drum spre instanță, Donald Trump a postat pe rețeaua socială Truth Social, pe care o deține, că urmează să fie arestat și că totul i se pare ireal. "Sunt în drum spre Manhattan, spre tribunal. Totul pare ireal. Wow, mă vor aresta. Nu îmi vine să cred că se întâmplă acest lucru în America", a scris Trump, care și-a încheiat mesajul cu abrevierea "MAGA" a sloganul său de campanie, „Make America Great Again”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!