Călin Hebriştean, un profesor suplinitor din şcoala Orvişele, i-a reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd pe Dorel Luca, inspector şcolar general, şi pe Andrei Tudorescu, directorul şcolii din localitatea bihoreană Brusturi, de care aparţine şi şcoala Orvişele, unde predă, acuzându-i că au încercat să-l determine să voteze candidatul PDL la preşedinţie, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit sesizării, în timpul unei şedinţe desfăşurate în cursul săptămânii la şcoala din Brusturi, cei doi i-ar fi pretins profesorului să mărească notele copiilor care au părinţi PDL, să voteze cu candidatul PDL la preşedinţie, Traian Băsescu, dar şi să-i îndemne pe părinţi la acelaşi lucru, discuţia fiind înregistrată cu un telefon mobil. "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

"Dosarul va fi înaintat în cursul zilei de luni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru soluţionare", a mai spus Moţiu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Luca şi Tudorescu riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Interpelat pe marginea acuzaţiilor, inspectorul şcolar general al judeţului Bihor refuză să le comenteze. "Nu îmi mai amintesc exact ce s-a discutat în şedinţa respectivă", a spus Dorel Luca.