Sportiva Dorina Korozsi din Oradea a câştigat proba feminină a întrecerilor Campionatului European Masters la proba de o milă.

Iniţial competiţia trebuia să se desfăşoare la Madeira, în Portugalia, dar din cauza pandemiei, s-a ţinut în condiţii cu totul speciale, în mod virtual. Astfel, până la data de 31 iulie, concurenţii înscrişi au trebuit să se înregistreze cum aleargă, fiecare separat, în ţara lui, iar pe 1 august au fost afişate rezultatele.

Au luat startul 133 de concurenţi din mai toate ţările Europei, iar la feminin cea mai bună a fost orădeanca Dorina Korozsi, care a parcurs cursa de o milă în timpul de 5:31 minute. Pe locul II s-a situat o altă sportivă din ţara noastră, Simona Elena Sladaru, care a terminat cursa în 5:36 minute, iar pe locul III, Maria Gabriela Herman, tot din România, cronometrată în 5:38 minute.

La categoriile de vârstă, Dorina Korozsi a concurat la 35 de ani, unde a fost urmată de britanica Fiona De Mauny, care a încheiat cursa în 5:44 minute, în timp ce locul III i-a revenit Laurei Panaitescu, tot din România, cu timpul de 5:59 minute.

La masculin, cel mai rapid a fost germanul Michael Lang, de la categoria 35 ani, care a terminat cursa în timpul de 4:27 minute, în timp ce al doilea timp l-a reuşit românul Marius Marian Buşcă (4:41 minute), iar cel de-al treilea britanicul Edward Land (4:43 minute). Ambii aceştia din urmă au reprezentat categoria de 40 ani.