Un poliţist de frontieră din Borş, care, în primăvara anului 2020, băut bine la volan, a încercat să fugă de agenţii rutieri şi cu maşina, şi pe jos, până când a fost imobilizat şi încătuşat, a scăpat de dosarul penal. Şi nu oricum, ci ca şi cum povestea nici n-ar fi existat!

După cum a scris BIHOREANUL, frontieristul, Francisc Gabera pe numele lui, fusese găsit cu o alcoolemie de 1 la mie în sânge, şi a fost cercetat de Ovidiu Naghi, şef al Secţiei de Urmărire Penală de la Parchetul Curţii de Apel Oradea (unul dintre cei selecţionaţi să-i ancheteze pe magistraţi, adică printre cei mai corecţi şi verticali, cum ar veni). Ei bine, în cazul lui Gabera, anchetatorul a fost şi foarte înţelegător.

În timp ce toţi ceilalţi şoferi cu alcoolemie de peste 0,8 la mie ajung în faţa instanţei, Naghi a renunţat întâi la urmărirea penală a frontieristului, pe motiv că fapta lui nu prezintă interes, iar după ce Judecătoria Oradea i-a cerut să continue cercetările, căci asemenea incidente cer "o ripostă mai fermă din partea organelor judiciare", a fost într-atât de "intransigent" încât a clasat, de-a dreptul, cazul. Soluţie cu schepsis, care nu mai e supervizată nici de şefi şi nici de instanţă.

Pe româneşte, ca să le fie clar tuturor, Bihorel traduce ce zice domnul procuror: Gabera nu s-a urcat băut la volan, nici n-a fugit de agenţii rutieri şi nici n-a fost încătuşat pentru asta. Atunci, să fie avansat!
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!