Un bihorean s-a ales cu dosar penal, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor în starea de alertă. Informaţia apare în comunicatul zilnic privind situaţia Covid-19 în Bihor, semnat de prefectul Dumitru Ţiplea.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe perioada stării de alertă a fost întocmit un dosar penal, pentru fals în declaraţii şi uz de fals", arată informarea de sâmbătă, fără să intre în detalii în ce a constat, concret, fapta.

Sursele BIHOREANULUI spun că este vorba despre un bărbat care a intrat în ţară vineri prin punctul de trecere a frontierei Borş, după ce poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au descoperit că acesta a minţit că este şofer de TIR numai ca să scape de măsura izolării.

După cum se ştie, odată cu instituirea stării de alertă, românii care se întorc din străinătate nu mai intră în carantină instituţionalizată, aşa cum se întâmpla până în 15 mai în starea de urgenţă, ci merg în izolare la domiciliu, excepţie făcând şoferii de TIR şi alte categorii profesionale precum piloţii sau personalul navigant.

Pe de altă parte, conform comunicatului, de vineri, de la ora 8, până sâmbătă, la aceeaşi oră, poliţiştii bihoreni au verificat 1.039 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi au efectuat o singură misiune de transport persoane către domiciliu, în vederea izolării.

Jandarmii au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a două centre de carantină active, iar echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor au efectuat misiuni de asigurare la centrul de triaj amplasat în PTF Borş, au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției, precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

"Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă şi distanţare socială impuse de starea de alertă. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", îndeamnă reprezentantul Guvernului în teritoriu.