Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor a respins, joi seară, după mai bine de 4 ore de deliberări, cererile de înlocuire a măsurii arestului preventiv înaintate instanţei de asistentele medicale Gianina Ţigan şi Violeta Coşa, încarcerate pentru 30 de zile alături de alte 3 asistente medicale şi 5 medici experţi, în dosarul şpăgilor de la Pensii.

Soluţia nu este definitivă, existând posibilitatea ca asistentele să o conteste la Curtea de Apel Oradea.

Acelaşi magistrat a analizat, joi, şi 11 contestaţii formulate împotriva măsurilor asiguratorii dispuse în dosarul de corupţie instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Bihor.

Cele 11 contestaţii au fost înaintate instanţei de 20 de persoane - medici, asistente şi familiile acestora - care solicită ridicarea sechestrelor asiguratorii şi popririlor pe conturile bancare, măsuri pe care le consideră nelegale.

După dezbaterile care s-au întins de dimineaţa de la ora 10 şi până după-amiaza la ora 16, judecătorul a decis să amâne pronunţarea unei soluţii până în cursul zilei de luni.

Citiţi motivele pentru care medicii şi asistentele s-au ales cu averile sechestrate în articolul: Experţi în şpăgi: Detalii şocante privind sistemul corupt patronat de medicii de la Pensii