Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, trimiterea în judecată a două orădence de 17 ani prinse că s-au făcut... matroane de bordel!

Concret, celor două tinere, Vanesa Cozma şi Maria Babaşa, li se impută că, în perioada iunie - iulie 2016, ar fi racolat, cazat şi obligat alte două tinere minore, de 17 ani, să se prostitueze în folosul lor în municipiul Oradea.

Totodată, cele două sunt bănuite pe 20 iulie, l-ar fi păcălit pe clientul uneia dintre fete că ar fi depus plângere penală la Poliţie împotriva lui pentru viol şi că cere 600 lei pentru a-şi retrage sesizarea penală.

"Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor două, la 27 septembrie a.c. poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat trei percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile, tablete, înscrisuri și, totodată, au fost puse în aplicare şase mandate de aducere", se precizează în comunicatul BCCOA.

În urma audierilor, Cozma şi Babaşa au fost puse sub control judiciar până pe 8 decembrie. Cum însă nu au respectat condiţiile impuse de controlul judiciar, judecătorii Curţii de Apel Oradea au dispus ulterior arestarea celor două pentru o perioadă de 15 zile.

Acum, cele două fete urmează să se prezinte din nou în faţa instanţei, de astă dată pentru a răspunde la acuzaţiile procurorilor DIICOT, care au dispus trimiterea lor în judecată pentru trafic de minori şi înşelăciune.