Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările faţă de o bihoreancă de 33 de ani din comuna Tileagd şi o orădeancă de 30 de ani, acuzate de înşelăciune şi uz de fals, respectiv complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a informat, joi, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„În 2008, suspecta din Tileagd a solicitat un credit de nevoi personale de 22.000 lei, iar pentru întocmirea dosarului de creditare şi pentru a demonstra posibilitatea reală de rambursare a creditului, a prezentat o carte de muncă şi o adeverinţă de salariu, întocmite de complicea ei din Oradea prin care se atesta în mod nereal că ar fi angajata unei societăţi comerciale", a declarat Alina Dinu.

Ulterior, după primirea creditului, cele două femei au împărţit banii, fără să mai ramburseze ratele. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată.