Timp de trei zile, de vineri până duminică, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea a găzduit întrecerile etapei regionale din cadrul Campionatului Naţional de înot pentru cadeţi, competiţie rezervată sportivilor cu vârste de 12-14 ani.

Organizată de Clubul Sportiv Municipal Oradea, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, a clubului Crişul Oradea şi a Primăriei municipiului Oradea, competiţia a reunit la start 206 de sportivi, proveniţi de la 29 de cluburi din Ardeal şi partea de vest a ţării. Astfel, au fost reprezentanţi din oraşe precum: Arad, Reşiţa, Timişoara, Hunedoara, Cluj-Napoca, Turda, Sibiu, Alba Iulia, Bistriţa, Tg. Mureş, Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Oradea. Din Oradea au participat înotători de la cluburile CS Crişul şi LPS Bihorul.

Aceştia s-au întrecut pe distanţe de 100, 200 şi 400 de metri, disputându-şi calificarea pentru faza finală a Naţionalelor, care va fi programată la vară.

Dacă în urmă cu două săptămâni, la competiţia similară copiilor, Oradea a dominat întrecerile, de această dată Clujul, care a avut sportivi de la cinci cluburi, a avut rezultatele cele mai bune. Dintre înotătorii orădeni cele mai bune rezultate le-au obţinut: Edward Iari (Crişul), care a ocupat locul II în proba de 100 m fluture, locul V la 100 m mixt şi trei locuri VI, la 200 m liber, 100 m liber şi 200 m mixt; Tudor Creţu (LPS Bihorul), situat pe locul III la 100 m bras; Kemecsei Csenge (Crişul), ocupanta locului VI la 100 m spate; Norbert Kover (Crişul), situat pe locul VI la 100 m bras; Barbara Fila (Crişul), pe locul VII la 100 m bras; Szilagyi Szabolcs, clasat pe locul VII la 100 m spate şi Szempeteri Mark, clasat al VIII-lea la 400 m liber şi 100 m spate.

"Au fost rezultate satisfăcătoare, ţinând cont că noi nu excelăm la această categorie de vârstă. Principalul nostru remarcat a fost Edward Iari, dar surpriza plăcută a constituit-o Tudor Creţu, de la LPS Bihorul, care a prins podiumul la 100 m bras", a declarat, după întreceri, antrenorul coordonator al secţiei de înot de la clubul Crişul Oradea, Zsolt Illes.