Atleta orădeană Simona Kadas a participat la sfârşitul săptămânii la doua concursuri internaţionale de cros, unde a obţinut rezultate remarcabile. Primul concurs s-a desfăşurat în apropierea oraşului maghiar Gyor, pe o distanţă de 4 km, unde a reuşit să câştige proba şi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

La sfârşit, Simona a fost premiată de primarul oraşului cu medalia de aur, dar şi cadouri constând în materiale sportive.

Cursa s-a desfăşurat pe un traseu cu care alergătoarea orădeană este obişnuită, având în vedere că anul acesta ea a concurat mai mult pe teren variat.

Concursul de lângă Gyor a ajuns la o ediţie jubiliară, cea cu numărul 25, iar concurenţii au fost sportivi din mai multe ţări din Europa Centrală.

Duminică, Simona Kadas s-a deplasat în Slovacia, în localitatea Gobcikovo, de lângă Bratislava, unde a luat parte la cea de-a doua ediţie a crosului internaţional organizat de primăria oraşului.

De această dată, Simona a alergat pe distanţa de 5 km, reuşind acelaşi rezultat ca şi anul trecut, adică locul II şi medalia de argint. Aici s-a alergat prin aleiile parcului şi străzile localităţii, însă de această dată numai pe teren plat fără denivelări.

"Mă bucur că am reuşit în sfârşit să mă clasez pe locul 1. Am crezut că va fi o cursă uşoară, dar când am văzut traseul mi-am zis numai să rezist şi am rezistat. La cursa din Slovacia, am alergat mai rapid, cu un tempo ridicat, pe un teren plat. A fost cald şi eram obosită după cursa din urmă cu o zi. Sunt mulţumită de rezultate", a declarat Simona Kadas, după sosirea acasă.

"Ne-am pregătit pentru cursa din Slovacia, dar între timp am primit invitaţie să participăm şi la cursa de lângă Gyor. Nu am putut refuza, dar am reuşit să facem o figură frumoasă la cele două curse", a declarat şi Karol Kadas, antrenorul şi, totodată, soţul sportivei.

Pe de altă parte, după ce în decembrie anul trecut şi-a împlinit un vis, acela de a se lupta în meciuri oficiale de box thailandez, de această dată Simona Kadas este foarte aproape de a realiza un alt vis, acela de a participa la cursele de semimaraton, care au o distanţă de 21 km.

"Este visul meu din copilărie şi la finele lunii septembrie o să încerc să-l îndeplinesc şi pe acesta", a precizat sportiva orădeană, pregătită de o nouă provocare, în care să-şi testeze ambiţia.