Părinţii unor elevi din Cluj-Napoca au fost obligaţi prin instanţă să-i plătească unei profesoare suma de 30.000 de lei, după ce cei doi copii au batjocorit-o pe un grup de WhatsApp al clasei şi pe Facebook.

Potrivit unei soluţii transmise de Judecătoria Cluj-Napoca şi citate de site-ul Stiridecluj.ro, dosarul datează din anul 2019.

Pe atunci, profesoara, care era dirigintă la clasa a VII-a la şcoala "Ion Agârbiceanu" din Cluj-Napoca, a aflat că unul dintre elevi a modificat o fotografie de-a sa, astfel încât să semene cu un animal, şi a publicat-o pe grupul de WhatsApp al clasei. Câteva luni mai târziu, elevul a modificat o altă fotografie cu profesoara şi a pus-o ca imagine de fundal pe grupul clasei.  

Ulterior, un coleg al băiatului a creat un cont fals pe Facebook cu numele dirigintei şi a publicat la fotografia de copertă şi cea de fundal ambele imagini jignitoare, prelucrate de celălalt elev.

După toate cele întâmplate, diriginta elevilor a hotărât să meargă în instanţă. Aceasta a cerut familiilor copiilor despăgubiri de 50.000 de lei, pe motiv că insultele aduse la adresa sa i-au deteriorat imaginea în societate, în domeniul profesional, precum şi în viaţa privată.

Cadrul didactic a dovedit afirmaţiile prin intermediul unor capturi de ecran cu fotografiile în cauză, dar şi cu ajutorul altor profesori, colegi de breaslă, care au povestit cum au afectat-o acţiunile celor doi elevi, ea devenind abătută şi retrasă după aceste incidente.

Justiţia a hotărât apoi în 31 mai 2021 să-i oblige pe părinţii celor doi elevi minori să-i plătească profesoarei, împreună, suma de 30.000 lei şi să publice hotărârea într-un ziar, pe cheltuiala lor.

Pentru că profesoara şi unul dintre elevi au fost nemulţumiţi de soluţie aceasta a fost contestată prin apel. Pe 8 noiembrie 2023, Tribunalul Cluj a hotărât că sentinţa Judecătoriei va fi menţinută în întregime, mai scrie sursa citată.

Părinţii celor doi elevi au susţinut, însă, că totul a fost doar o glumă şi că sentinţa e prea dură, iar cei doi elevi au plătit deja pentru fapta lor. Unul dintre ei a fost mutat la o altă şcoală, iar celălalt a avut nota scăzută la purtare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!