Sportivii bihoreni Ligia Bara şi Eduard Hercuţ, legitimaţi la CSU CSM Oradea, au obţinut rezultate remarcabile, reuşind să cucerească medaliile de argint la întrecerile Campionatului Naţional de Atletism, competiţie rezervată seniorilor, dar şi categoriilor de tineret şi juniori I, care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Ligia Bara, sportivă pregătită de antrenorul Virgil Preda, s-a clasat pe locul al II-lea la concursul de săritură în înălţime feminin. Orădeanca a încheiat concursul cu rezultatul de 1.84 metri, fiind devansată doar de Daniela Stanciu de la Steaua. Bucureşteanca a avut o săritură de 1.94 metri, acesta fiind al şaptelea cel mai bun rezultat al probei la nivel mondial în acest an.

La rândul său, Eduard Hercuţ, atlet pregătit de antrenorul Florin Indrie, s-a clasat tot pe locul al II-lea în cadrul probei de 3.000 metri masculin în concursul de tineret. El a încheiat cursa cu timpul de 8 minute şi 42,28 secunde.

Cu acest rezultat Hercuţ s-a clasat pe locul al V-lea în întrecerea seniorilor. El a luat însă startul şi în proba de 1.500 metri, unde a fost foarte aproape de podium, obţinând al IV-lea timp în întrecerea de tineret.

Pentru Ligia Bara urmează o nouă competiţie importantă, la finele acestei săptămâni. Orădeanca va fi prezentă la întrecerile Campionatului Balcanic pentru seniori, care se va desfăşura în Turcia, la Istanbul.