Doi dintre sportivii orădeni au contribuit la performanţa delegaţiei României la întrecerile Campionatului Balcanic de Atletism în aer liber pentru juniori I, competiţie care s-a desfăşurat în Turcia, la Istanbul.

La aceste întreceri, România s-a situat pe locul 2 în clasamentul general pe echipe la feminin, respectiv pe locul 4 la masculin.

Printre medaliaţi s-au numărat şi doi atleţi din Bihor. Este vorba despre Alesia Rengle şi Fándly Márk, care au devenit vicecampioni balcanici, la această categorie, a juniorilor I.

Alesia Rengle, legitimată la CN "Mihai Eminescu" CSU Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda) a concurat în proba de săritură în înălţime, unde a sărit 1,77 metri, din prima încercare, rezultat cu care s-a situat pe poziţia a doua, după Zorana Rakovic (Serbia), cu 1,80 metri.

Pe lângă performanţa de a-i aduce medalia de argint şi, implicit, titlul de vicecampioană balcanică, este demn de apreciat acest rezultat al Alesiei, care a apropiat-o la doar 2 centimetri de baremul de calificare la Campionatul Mondial de juniori I, în condiţiile în care ea este încă junioare II.

Cealaltă medalie obținută de atleţii orădeni la Istanbul a fost tot de argint şi a fost cucerită, la masculin, de Fándly Márk, tot de la CN "Mihai Eminescu" (antrenor Florin Indrie). Acesta a concurat în proba de 800 metri, unde, cu timpul de 1 min 51,82 secunde, a ocupat poziţia secundă. El a fost devansat de un alt atlet român, Gabriel Voicu (CSM Râmnicu Vâlcea), care este însă cu doi ani mai în vârstă şi care a terminat cursa cu timpul de 1 min 51,34 secunde.

În afară de cei doi, Oradea a avut şi alţi reprezentanţi la Campionatul Balcanic, cum ar fi Cristian Méhes (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes), care s-a situat pe locul 7 la aruncarea ciocanului, cu rezultatul de 62,61 metri.

La rândul său, Horaţiu Sabău, de la LPS Bihorul CSU Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda), a debutat în echipa României şi s-a clasat pe locul 11 la triplusalt, cu 14,14 metri. De menţionat însă că şi Horaţiu este încă junior II.

Cu 20 de medalii cucerite, delegaţia României s-a situat, astfel, pe locul 2, la echipele feminine şi pe poziţia a 4-a la masculin.