Tânăra jucătoare orădeană de tenis Giulia Popa a reuşit o nouă performanţă de excepţie. Sportiva de la clubul CSM Oradea a cucerit medalia de argint la European Olympic Youth Festival 2023 din Slovenia, de la Maribor, în două probe.

Astfel, orădeanca a ajuns până în finală, atât la simplu, cât şi la dublu, în turneul care s-a încheiat în weekend în Slovenia.

În proba de simplu, sportiva care va împlini în luna noiembrie 14 ani a trecut în primul tur de Milla Kotamaki din Finlanda, cu scorul de 6-2, 6-1.

Apoi, în turul al doilea a depăşit-o pe Anna Mihalka din Ungaria, cu 6-0, 6-2, pentru ca în optimile de finală să treacă şi mai clar, cu 6-1, 6-0, de Beti Butina Jazbec din Slovenia.

În sferturile de finală, Giulia a dat peste reprezentanta Slovaciei, Mia Pohankova, pe care a depăşit-o, de asemenea, după două seturi, cu scorul de 6-0, 6-2.

Ca urmare, în semifinale a ajuns să evolueze în compania jucătoarei din Spania Charo Esquiva, pe care a învins-o cu scorul de 6-2, 6-3.

În ultimul act, însă, în finală, tenismena orădeană s-a confruntat cu Julie Pastikova din Cehia, sportivă în faţa căreia a trebuit să se recunoască însă învinsă, cu scorul de 4-6, 4-6.

La dublu, făcând pereche cu Alexia Tatu, Giulia a avut liber în primul tur, iar în turul secund s-a confruntat cu o pereche din ţara gazdă, de care a trecut cu 7-5, 3-6, 10-3.

În sferturile de finală, cele două românce au evoluat în compania reprezentantelor Suediei, pe care le-au învins, de asemenea, după o partidă echilibrată, încheiată cu scorul de 7-5, 7-6.

În semifinale, Giulia şi Alexia au înfruntat echipa din Cehia, de care au trecut după un meci complicat, încheiat cu scorul de 2-6, 7-5, 10-4. Astfel, au ajuns să dispute finala, în compania perechii din Slovacia, finală pe care au cedat-o, însă, după un meci ce s-a încheiat cu scorul de 3-6, 6-4, 1-10.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!