Tinerii sportivi orădeni de la  Liberty LPS au ocupat două locuri întâi la întrecerile  mega concursului de judo de la  Budapesta, care s-a desfășurat în perioada 28-29 aprilie.

Competiția, dotată cu Cupa Budapestei și ajunsă la cea de-a 31-a ediție, a fost de un nivel valoric foarte ridicat și a reunit un număr foarte mare de participanți la start. S-au întrecut sportivi cu varsta sub 18 ani, sub 15 ani și sub 13 ani (U 18, U 15 și U 13).

În total, au fost prezenți 1512 de sportivi, reprezentând 206 cluburi sau chiar reprezentative naționale, din 27 de țări de pe 3 continente, competiția desfășurându-se pe 8 spatii de luptă.

Din România au fost prezenți 79 de sportivi, reprezentând 11 cluburi, printre ei și o echipă de 18 tineri  judoka de la Liberty LPS Oradea, sportivi pregătiți de profesorii Olimpia  Ianc, Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenco și  Emil  Morar.

Oarecum copleșiți de anvergura competiției și în foarte multe cazuri dezavantajați de decizii ale arbitrilor, majoritatea sportivilor orădeni s-au oprit în tururile preliminare. Cei mai stăpâni pe sine, ambițioși și dornici de obținerea unui rezultat cât mai bun au fost însă Tudor Blahuța și Bianca Popa, ambii situați pe primul loc.

Tudor Blahuța a câștigat categoria 90 kg de la cadeți U18, iar Bianca Popa a cucerit aurul la 41 kg, copii U 13.

De menționat că ambii  sportivi  de  la  Liberty  LPS  Oradea au câștigat toate cele patru meciuri susținute.

Chiar dacă nu au ajuuns pe podium, au mai avut evoluții bune însă și Raul Dobocan, la categoria 73 kg, copii U15, și din nou Bianca Popa, la 40 kg, copii U15, ambii situați pe locul 7.

„Cu siguranță, la următoarele competiții care vor avea loc, orădenii noștri se vor revanșa, concursul de la Budapesta fiind o bună experiență pentru ei”, a declarat antrenorul Emil Morar.