Programate pe stadionul Cluj Arena, Campionatele Internaţionale de Atletism ale României - Memorialul Iolanda Balaş Söter au adus rezultatele foarte bune pentru trei sportivi orădeni, care au cucerit medaliile de aur, respectiv argint, în probele la care au concurat. Este vorba despre Ligia Bara (fostă Grozav) şi Laviniu Chiş, care au cucerit medaliile de aur şi Costică Mureşan, care a cucerit argintul.

Laviniu Chiş, sportiv legitimat la CSM Oradea şi antrenat de Robert Olah, a câştigat proba de 3.000 metri. După cum notează site-ul clubului orădean, el a alergat acestă distanţă în 8 minute şi 0.9 secunde, stabilind un nou record absolut judeţean la nivel de seniori.

De notat faptul că Laviniu se află de abia la primul an de tineret, dar prin prisma cestui rezultat şi-a câştigat locul în echipa României pentru Cupa Europei inter-ţări - Liga 1, eveniment programat a se desfăşura la Vaasa, în Finlanda, în perioada 23-25 iunie.

Revenită de curând în activitate, după o pauză de circa trei ani, cauzată de multiple probleme de sănătate, timp în care a devenit însă şi mămică, Ligia Bara Grozav, legitimată la CSU CSM Oradea, a câştigat, la rându-i, proba de săritură în înalţime, cu rezultatul de 1.78 metri. De asemenea, Ligia a obţinut dreptul de participare la Cupa Europei inter-ţări - Liga 1. Ea este antrenată de soţii Mariana şi Virgil Preda.

În fine, Costică Mureşan, sportiv legitimat tot la CSU CSM Oradea şi antrenat de Virgil Preda, a ocupat locul al II-lea în proba de decatlon. El a acumulat 5.690 puncte. Prin prisma acestei performanţe, şi Mureşan a obţinut un loc în echipa României, dar pentru Campionatul European de probe combinate pentru echipe de seniori. Această competiţie se va desfăşura la Monzon, în Spania, în perioada 1-2 iulie.

"Apreciez aceste performanţe ca fiind notabile, mai ales că sunt realizate la seniori, aparţinând unor atleţi orădeni. Din păcate, subvenţionarea acestora de către cluburile lor este la limita de jos, în comparaţie cu condiţiile oferite celor de la jocurile sportive", a declarat antrenorul Virgil Preda, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism.