Desfăşurate la Bacău, în perioada 15-16 martie, întrecerile Campionatului Naţional de judo pentru copii U14 şi U16 au adus pentru sportivii de la ACS Olimpikus Oradea două medalii.

Clubul condus de antrenorul Romeo Boantă a participat cu 5 judoka la competiţia ce s-a desfăşurat în sala polivalentă din municipiul Bacău. Campionatul a reunit 750 de sportivi, care s-au întrecut la categoriile de vârstă U14 şi U16.

Cel mai bun rezultat de la Olimpikus Oradea l-a obținut Alesia Toma, care a devenit vicecampioană naţională şi a intrat astfel în posesia medaliei de argint în cadrul categoriei 40 kg de la U14.

O medalie de bronz a cucerit Sofia Taghatine, care a ocupat locul III la categoria 32 kg U14.

Dintre ceilalţi trei sportivi, Loredana Rusu a ocupat locul VII la categoria 52 kg U16, în timp ce Samir Taghatine şi Ștefan Nichitescu au pierdut în primele tururi.

„De evidențiat este faptul că judoka laureați au participat la o categorie de vârstă superioară lor, U14-U16, acești copii fiind de la U13-U15. Toma Alesia este elevă la Şcoala Gimnazială Octavian Goga din Oradea, fiind şi campioană națională în 2023”, a transmis antrenorul şi preşedintele ACS Olimpikus, Romeo Boantă.

Pentru sportivii clubului bihorean va urma acum etapa finală a Campionatului Național de U13 şi U15, care va avea loc la Arad, în perioada 19-21 aprilie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!