Sportivele clubului Redpoint Oradea au reuşit în weekend o performanţă foarte bună la Campionatul Naţional outdoor de tir cu arcul pentru copii şi cadeţi, competiţie care s-a desfăşurat la Iaşi şi unde orădencele au obţinut două importante medalii.

Cele trei sportive care fac parte din echipa de cadete compound a clubului orădean, Bernadett Haragos, Ştefania Ivan şi Ada Luncan s-au clasat, în calificări, pe locurile 3, 5 şi 9. "Bernadett Haragos ar fi putut ocupa lejer locul doi, dar o defecţiune tehnică la arc a împiedicat-o să câştige punctele de care avea nevoie", după cum se arată într-un comunicat al clubului orădean.

Cu toate acestea, după optimile de finală, ea a reuşit să se claseze între primele patru concurente, iar în finala pentru medalia de aur a tras 136 de puncte, la numai 3 puncte diferenţă de campioana naţională en-titre, Ştefana Albu de la Black Arrow Belceşti. Astfel, Bernadett Haragos a obţinut medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională.

La rândul ei, Ştefania Ivan a reuşit să depăşească pragul de 300 de puncte pe distanţă, iar Ada Luncan a tras un rezultat foarte bun pentru lipsa ei de experienţă competiţională.

De asemenea, la echipe, cele trei sportive s-au clasat pe locul II, obţinând împreună o nouă medalie de argint pentru Oradea.

În urma acestor rezultate două dintre ele ar putea fi convocate la lotul naţional, după cum mai informează conducerea clubului Redpoint.