Întrecerile ediţiei din acest an a Cupei României la box pentru seniori, competiţie care s-a desfăşurat în această lună la Sighetu Marmaţiei, a adus sportivilor clubului bihorean Basti Box Salonta două medalii, dintre care una a fost de argint şi una de bronz.

Delegaţia clubului Basti Box a cuprins la aceste întreceri rezervate băieţilor trei sportivi, pe Marian Onuţă, care a concurat la categoria 67 kg, Horaţiu Sovrea, care a evoluat la categoria 80 kg şi Mark Csiszer, la +92 kg. Sportivii au fost însoţiţi de antrenorul Sebastian Silaghi.

În urma evoluţiilor avute la categoria 67 kg, Marian Onuţă s-a situat pe a treia treaptă a podiumului, după ce a pierdut semifinala cu Doruleţ Tiu de la Dinamo, prin decizie la puncte. Astfel, bihoreanul a intrat în posesia medaliei de bronz.

Medalia de argint a fost cucerită de Mark Csiszer, la + 92 kg, care s-a clasat pe poziţia secundă, după ce a ajuns în finală. El nu a mai boxat în meciul din ultimul act, din cauza unei situaţii medicale. "Siguranţa sportivului este primordială, iar în urma întinderii de ligamente suferite, Mark nu a primit avizul medicului pentru susţinerea finalei", a transmis clubul salontan, într-un comunicat.

La aceste întreceri de seniori din Cupa României la box, din Salonta a fost delegat de către Federaţia Română de Box şi arbitrul internaţional Raul Bara.

Pe de altă parte, conducerea clubului Basti Box Salonta care s-a întors cu cele două medalii de la întrecerile de la Sighetu Marmaţiei a ţinut să transmită în continuare mulţumiri "tuturor sponsorilor şi partenerilor care ne susţin".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!