Doi dintre luptătorii orădeni de la LPS Bihorul, pregătiţi de profesorul Nelu Sandu Pop, au reuşit să îşi adjudece medalii la întrecerile Cupei României la lupte, competiţie rezervată sportivilor sub 15 ani care s-a desfăşurat în perioada 22-26 aprilie la Odorheiu Secuiesc.

Este vorba despre Alexandru Gavra, care s-a situat pe locul 2 şi, implicit, a cucerit argintul, în cadrul categoriei 100 kg, şi Alexandru Ciul, situat pe locul 3 la categoria 48 kg, fapt care i-a adus medalia de bronz.

Pentru Alexandru Ciul, acesta este la cel de-al doilea rezultat notabil, după cel din anul 2019, când a reuşit să se claseze pe primul loc la Campionatul Naţional de Lupte la categoria sa de vârstă şi greutate, devenind campion naţional. "Această medalie de bronz la Cupa Romaniei U15 destinată luptătorilor cu vârsta între 14-15 ani este însă un rezultat neaşteptat de bun, întrucât sportivul a participat cu dispensă de vârstă, el urmând a împlini 14 ani abia anul viitor", după cum a precizat antrenorul său, Nelu Sandu Pop.

La rândul său, luptătorul Alexandru Gavra - medaliat cu argint - s-a aflat la prima participare la Cupa Romaniei U15.

"Printr-o voinţă de neclintit şi o pregătire intensă în ultimele şase luni, sportivul orădean a reuşit să obţină o mult aşteptată medalie la categoria 100 kg", a precizat antrenorul Nelu Sandu Pop.

Tehnicianul orădean a ţinut să mai precizeze, pe pagina de Facebook a secţiei de lupte e clubului orădean că "prin secţia de lupte greco-romane a LPS Bihorul Oradea, oraşul nostru obţine o vizibilitate benefică şi prestigioasă în rândul marilor capitale de judeţ care investesc în centrele de formare şi selecţie a luptătorilor valoroşi şi în dezvoltarea acestui frumos sport olimpic!".

"Oradea datorează însă mult luptelor, întrucât Federaţia Română de Lupte s-a înfiinţat la Oradea şi acest oraş se poate lăuda cu sportivi ce au adus rezultate formidabile la nivel naţional!", a mai prcizat Nelu Pop.