Numărul total al bihorenilor infectaţi cu coronavirus a crescut după ce în cursul zilei de sâmbătă au fost efectuate mai puţin de 250 de analize PCR în laboratoarele Spitalului Municipal (doar 37) şi Spitalului Judeţean (183) din Oradea, ceea ce a ridicat la 724 bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în Bihor de la începutul pandemiei.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele două persoane diagnosticate Covid pozitive sunt doi orădeni, soţ şi soţie, care au solicitat testarea contra-cost, prezentându-se la ambulatoriul Spitalului Judeţean, unde au achitat contravaloarea testelor.

"Cele două persoane sunt socrii unui medic. Amândoi au decis să accepte internarea la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal", afirmă sursele.

Din câte se pare, cei doi ar fi dorit să plece într-o călătorie și nu locuiesc cu familia medicului. De altfel, acesta nu este infectat cu Covid, cadrele medicale fiind testate periodic.

În ultimele 24 de ore în această unitate nu a mai fost declarat vindecat niciun pacient, numărul cazurilor Covid soluţionate rămânând, aşadar, de 649 de la începutul pandemiei.

Duminică dimineaţă, în secţia de Boli Infecţioase erau internaţi 21 pacienţi confirmaţi cu coronavirus.

Pe de altă parte, la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire, dar și 17 decese (5 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Olt și Sibiu. Cumulat, până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate, dintre care 2.026 au decedat.