Două prostituate de pe Calea Borşului au ajuns în arestul Poliţiei Bihor şi sunt anchetate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea pentru tâlhărie calificată după ce şi-au drogat clientul, iar apoi l-au tâlhărit.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, incidentul s-a produs în seara zilei de 14 iunie, într-o parcare din comuna Borş. Cele două, o femeie de 35 de ani din comuna Cefa şi o orădeancă de 33 de ani, au acostat un şofer de TIR turc şi i-au propus o partidă de sex contra cost.

Când acesta a acceptat, l-au invitat întâi la o cafea. “Victima a consumat împreună cu cele două femei cafea, în care acestea, profitând de neatenţia sa, au introdus substanţe narcotice, cauzându-i o stare de inconştienţă şi somn profund, timp în care au pătruns în cabina autotrenului şi au sustras în total 1.700 euro, în diferite monede”, se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Identificate de poliţişti încă din vară, cele două, Julieta Roştaş şi Covaci Florica au fost reţinute abia miercuri, după ce poliţiştii au primit de la Institutul de Medicină Legală Timişoara rezultatele expertizei toxicologice solicitate pentru determinarea drogului folosit.

Imediat după primirea răspunsului, miercuri Roştaş şi Covaci au fost reţinute pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentate la Judecătoria Oradea unde magistraţii au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Julieta Roştaş nu e la prima ispravă. Femeie a ieşit din închisoare din luna mai, fiind condamnată pentru 8 fapte similare, una dintre ele soldată cu moartea victimei.