Echipa de juniori a LPS CSS Bihorul Oradea a cucerit, din nou, titlul de vicecampioană în cadrul Campionatului Naţional de Judo la juniori (U21), care s-a desfăşurat în perioada 22-23 octombrie la Satu Mare.

La această etapă finală au participat câte şase echipe, atât la masculin, cât şi la feminin, în intrecerea masculină fiind prezentă şi echipa de juniori a LPS CSS Bihorul Oradea.

Într-o nouă formulă, cu mai mulţi tineri sportivi în componenţă, alături de mai consacraţii Creţ, Boldiş, Dzitac, echipa orădeană s-a impus în semifinale în faţa celor de la CSM Bucxureşti, cu 4-1, dar a pierdut apoi finala, scor 2-3, cu CSM Piteşti.

Ca urmare, clasamentul final al Campionatului Naţional de judo juniori pe echipe le-a avut, la masculin, pe primele locuri pe formaţiile:

1. CSM Piteşti

2. LPS-CSS Bihorul Oradea

3. CS Pantheon Constanţa

3. CSM Bucureşti I

5. CSM Bucureşti II

5. CSM Satu Mare

Componenţa echipei orădene, pregătită de profesorul Emil Morar, a fost următoarea: Flavius Lungu şi Sebastian Fudulu (66 kg), Ioan Dzitac (73 kg), Robert Boldiş (81 kg), Maxim Ţugulea şi Sofian Popa (90 kg),  Raul Ticu şi Alex George Creţ (+90 kg).

La feminin, clasamentul final al CN de judo juniori pe echipe a fost:

1. CS Universitatea Cluj Napoca

2. CSM Satu Mare

3. SCM Deva I 

3. CSM Piteşti

5. CS Pantheon Constanţa

5. SCM Deva II

După întrecerile de judo, în ziua următoare au avut loc cele aferente Campionatului Naţional de Ne Waza (luptă la sol), competiţie în care orădeanul Robert Boldiş, la categoria 81 kg, a devenit şi el vicecampion naţional.

„Nu a putut să-şi apere titlul cucerit anul trecut Alex George Creţ, la categoria +81 kg, din cauza unei accidentări la genunchi, el aflându-se în recuperare, în vederea revenirii în circuitul competiţiilor internaţionale", a precizat antrenorul Emil Morar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!