Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut două victorii clare în primele meciuri susţinute în cadrul celui de-al treilea turneu al Superligii Naţionale, care se desfăşoară în această săptămână la Bucureşti, la bazinul Tolea Grinţescu - Floreasca.

Miercuri, în prima etapă, jucătorii de la CSM au întâlnit echipa bucureşteană Rapid, de care au trecut cu scorul de 16-7. Pe tot parcursul jocului elevii antrenoruluI Dorin Costrăş au fost în avantaj. Astfel, pe reprize s-a consemnat: 3-2, 4-2, 4-2 şi 5-1.

Principalii marcatori ai formaţiei CSM au fost: Nichita Ilisie, autor a 5 goluri, Ferenc Czenk, cu 4 goluri, Viktor Kovats, 2 goluri înscrise, Vlad Georgescu, Theodor Filotti, Dragoljub Rogac, Silvian Colodrovschi şi Albert Vătrai, cu câte un gol.

De la giuleşteni, Buică a fost cel mai eficace, cu două goluri la activ.

Cealaltă reprezentantă a Oradiei, CS Crişul, a învins de asemenea echipa AMEFA Arad, cu scorul de 6-4, în runda inaugurală. Pe reprize s-a consemnat: 2-0, 2-1, 2-3 şi 0-0. Marcatorii echipei Crişul au fost: Mureşan şi Barbur, cu câte 2 goluri fiecare, Faragău şi Carăman, cu câte un gol.

Tot în prima zi, miercuri, în celelalte jocuri ale etapei de debut, Dinamo a învis cu scorul de 20-9 echipa Politehnica Cluj, iar Steaua a trecut cu 16-8 de Sportul Studenţesc.

Joi, în reuniunea de dimineaţă, cele două echipe orădene CSM şi Crişul s-au întâlnit în meci direct și cum era de aşteptat câștigătorii au fost cei de la CSM, care s-au impus la o diferenţă de 19 goluri, cu 22-3.

În această dispută, pe reprize s-a consemnat: 6-1, 6-1, 7-1 şi 3-0.

După cum o arată şi scorul, a fost un meci total la discreţia CSM-ului, care a marcat prin: Vlad Georgescu, de 4 ori, Albert Vătrai, Dragoljub Rogac şi Seiya Adachi, de câte 3 ori, Theodor Filotti, Viktor Kovats şi Silvian Colodrovschi, de câte 2 ori, Cristian Dobre, Nichita Ilisie şi Ferenc Czenk, câte un gol. De partea cealaltă, golurile echipei Crişul au fost înscrise de Sergiu Mureşan, de două ori şi Peter Nagy, o dată.

După două etape, la turneul Superligii Naţionale de polo de la Bucureşti, CSM Oradea are două victorii, iar Crişul Oradea, o victorie şi o înfrângere.

Într-un alt meci desfăşurat joi dimineaţa, Rapid Bucureşti a învins Amefa Arad cu scorul de 11-7.