Poloiştii de la CSM Oradea au debutat cu două victorii categorice la turneul Cupei României – ediţia 2023, care se desfăşoară în partea a doua a acestei săptămâni la bazinul din Otopeni.

Joi, în prima zi a turneului, vicecampioana României, CSM Oradea a susţinut două jocuri în grupă şi le-a câştigat fără probleme pe ambele.

Mai întâi, în reuniunea de dimineaţă, trupa pregătită de Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor s-a duelat cu concitadina CSU Oradea, formaţie pe care a întrecut-o la o diferenţă de 19 goluri, scor 22-3.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat în în totalitate de CSM, care s-a impus pe reprize cu: 6-0, 3-1, 7-1 şi 6-1.

Principalul marcator a fost Nichita Ilisie, autorul a opt goluri. L-a urmat Silvian Colodrovschi, cu cinci goluri, Istvan Szabo, Ianis Soponar, Levente Vancsik şi Ferenc Czenk, cu câte două goluri fiecare, şi Vlad Dragomirescu, cu un gol înscris.

Apoi, în etapa a II-a, în reuniunea de după-amiază a zilei de joi, jucătorii de la CSM Oradea i-au avut ca adversari pe cei de la Politehnica Cluj-Napoca, pe care i-au depăşit şi mai clar, cu scorul de 24-4.

Din nou, a fost un meci fără istoric, jocul fiind dominat cu autoritate de orpdeni. Deja după primul sfert, CSM conducea cu scorul de 9-0. Apoi, şi-au adjudecat şi celelalte tei sferturi cu: 5-2, 3-1 şi 7-1.

În această dispută, marcatorii CSM-ului au fost: Istvan Szabo şi Silvian Colodrovschi, cu câte patru goluri, Nichita Ilisie, Ferenc Czenk şi Ianis Soponar, cu câte trei goluri, Darian Luncan şi Andrei Marinescu, două goluri fiecare, Tiberiu Negrean, Vlad Dragomirescu şi Levente Vancsik, cu câte un gol.

Ca urmare, în urma acestor jocuri, CSM Oradea s-a instalat confortabil pe primul loc în clasamentul grupei B, urmând a susţine ultimul joc din serie vineri, de la ora 11:30, în compania celor de la Dinamo Bucureşti. 

Meciul va putea fi urmărit în direct pe canalul YouTube al Federaţiei Române de Polo.

Din Grupa A fac parte echipele Steaua, Rapid, Sportul Studenţesc şi Hello Sport, toate patru din Bucureşti.

După faza grupelor, în reuniunea de vineri seară vor avea loc semifinalele, în care se vor întâlni locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B (de la ora 18:15) şi locul 1 din Grupa B cu locul 2 din Grupa A (de la ora 19:30).

Finala mare va avea loc sâmbătă de la ora 12 şi va putea fi urmărită în direct pe TVR 3. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!