Poloiştii de la CSU Oradea au obţinut două victorii şi au suferit o înfrângere în jocurile turneului pe care l-au găzduit la Bazinul Acoperit Crişul, în perioada 27-28 ianuarie, în cadrul grupei valorice B a Campionatului Internațional „Nordic League”.

Desfăşurat în premieră la Oradea, turneul a reunit patru echipe, alături de gazdele de la CSU, mai fiind prezente formaţiile ŠKP Modrí Draci Košice din Slovacia, Kometa Brno din Cehia și Dynamo Lviv din Ucraina.

În primul joc, elevii antrenorului Cosmin Goina s-au duelat cu slovacii de la SKP Kosice, pe care i-au învins la limită, cu scorul de 10-9. A urmat disputa cu cehii de la Kometa Brno, pe care orădenii, de asemenea, i-au întrecut la diferenţă de un gol, cu scorul de 13-12.

Ultima confruntare i-a adus în faţa jucătorilor de la CSU pe ucrainienii de la Dynamo Lviv, care au reuşit să se impună la o diferenţă de trei goluri, cu 12-9.

În urma rezultatelor, echipa bihoreană a terminat primul tur din Nordic League pe poziția a 2-a și va organiza Runda 2. La acel turneu, primele trei vor obţine calificarea mai departe în Nordic League, următoarele două vor lua calea Nordic Trophy, pentru ca ultimele echipe să fie eliminate din competiție. 

„A fost un turneu foarte benefic pentru echipa noastră, care a avut ocazia să joace în compania unor echipe experimentate, bune cunoscătoare ale jocului de polo. Sperăm ca aceste experiențe să-i motiveze pe sportivii noștri, antrenori, personalul de specialitate, în a-și ridica nivelul sportiv. Totodată, ne încântă faptul că feed-back-urile din partea participanților au fost foarte bune și sunt interesați de colaborări pentru viitor! Vreau să mulțumesc în primul rând celor doi directori, Sorin Buhaș - CSU Oradea și doamnei Pető Dalma - C. S. Crișul Oradea, pentru susținerea acestui eveniment, partenerilor noștri, Vlad Sturz pentru transmiterea meciurilor în sistem Live streaming într-un mod profesionist, lui Adrian Alexandrescu pentru coordonarea activității brigăzii de arbitri. Doresc să menționez implicarea în promovarea acestui eveniment a lui Ţifrea Ovidiu, care a făcut o treabă foarte bună și nu în ultimul rând suporterilor noștri care au venit în număr considerabil la aceste meciuri”, a transmis, într-un comunicat, antrenorul echipei CSU Oradea, Cosmin Goina.

Componenţa echipei CSU Oradea la acest turneu: Forray Kalory, Turculeț Daniel şi Popa Flavius – portari; Popa Cosmin, Tokai Mark, Tohotan Cristian, Rikk David, Schill Cristian, Moca David, Cenușe Gabriel, Pășcăluță Adrian, Csato Balazs, Alexandrescu Antonio, Ţifrea Ovidiu, Barbur Tudor, Mérai Laszlo, Vuşcan Matei, Nironca Alexei şi Insinna Tommaso - căpitanul echipei. Antrenor principal: Cosmin Goina. Antrenor secund: Florin Țic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!