Orădenii iubesc luxul! Sute de vizitatori au luat cu asalt sâmbătă după-amiază hotelul DoubleTree by Hilton, încă din prima oră de la declanşarea acţiunii „Ziua porţilor deschise".

Tineri şi bătrâni, vizitatorii au ţinut să vadă cu ochii lor cum arată în interior cel mai luxos hotel din această parte a ţării. „Ziua porţilor deschise se desfăşoară între orele 14 şi 20, dar dacă chiar şi după această oră vom avea în continuare grupuri de vizitatori îi vom primi cu plăcere", a declarat Anca Motica, asistent manager în cadrul DoubleTree by Hilton.

Organizatorii evenimentului se aşteaptă ca până la sfârşitul zilei hotelul să fie vizitat de peste 2.000 de orădeni. „Acest hotel a fost aşteptat şi există o curiozitate foarte mare din partea orădenilor. Am ţinut ca această acţiune să aibă loc înaintea inaugurării oficiale, pentru a nu deranja clienţii hotelului", a spus Motica.

Răsfăţul luxului

Amplasat în vecinătatea Bazinului Olimpic, hotelul se bucură de o panoramă deosebită către Crişul Repede, dublată de vederea spre parcul Brătianu. Clădirea cu 8 etaje are în subteran o parcare cu 18 locuri, pe lângă cele două din exterior.

La primul nivel funcţionează un restaurant cu două terase, având vedere la malul râului, şi zona Eforea Spa at Hilton cu sală de fitness, piscină, jacuzzi sau duşuri emoţionale, în care clienţii pot încerca senzaţia unei păduri tropicale sau a unei ploi cu gheaţă. Zona de Spa va putea fi frecventată atât de clienţii hotelului, cât şi de vizitatorii care doresc să se bucure de răsfăţul unui hotel de lux.

Personalizat cu Cetatea

Singurul hotel de cinci stele din această parte a ţării este personalizat în interior cu simbolul Cetăţii Oradea. Conturul stelar al fortăreţei se ornează toate spaţiile publice ale clădirii, începând de la forma măsuţelor de cafea, până la ornamentele mochetei sau linia spoturilor luminoase. În ceea ce priveşte dotările, DoubleTree by Hilton respectă cu întocmai standardele care au consacrat brandul. „Hotelul din Oradea oferă aceleaşi facilităţi ca oricare alt hotel Hilton din lume", a spus Anca Motica.

DoubleTree by Hilton pune la dispoziţia doritorilor săli de conferinţă cu dotări şi tehnică la cele mai înalte standarde, camere pentru şedinţe de board, camere de oaspeţi şi chiar apartamente cu living care pot găzdui patru persoane. Toate camerele hotelului au birou pentru lucru, băi spaţioase, dulapuri încăpătoare pentru bagaje, internet de mare viteză, seif pentru depozitarea laptopului şi paturi dotate cu saltele „sweet dreams" produse exclusiv pentru reţeaua Hilton.

Fiecare dintre cele 147 de camere ale hotelului are cel puţin 25 de metri pătraţi. Clădirea deservită de două lifturi, dintre care unul panoramic, cu vedere către Crişul Repede, este dotată cu panouri solare, centrală pe gaz, generator de curent şi poate funcţiona complet autonom de reţelele publice ale oraşului.

Investiţie mare, preţuri pe măsură

În prezent, hotelul este administrat cu 95 de angajaţi, dintre care 25 de persoane deservesc exclusiv zona de bucătărie şi restaurant, numărul personalului urmând să crească direct proporţional cu gradul de ocupare. Conform standardelor Hilton, toţi angajaţii trebuie să vorbească la perfecţie limba engleză şi să urmeze periodic cursuri de perfecţionare. Normele interne prevăd că, atunci când un client sună la recepţie, trebuie să i se răspundă în fix o secundă.

Sumele cu care vor trebui răsplătite aceste servicii de lux vor fi făcute publice începând din 25 septembrie, când se vor putea face şi primele rezervări. O simplă verificare pe site-ul lanţului arată, însă, preţuri între 470 de lei camera dublă pe noapte (560 de lei cu mic dejun inclus) până la 820 de lei apartamentul (910 lei cu micul dejun inclus).

Construcţia primului hotel de cinci stele la Oradea a devenit posibilă graţie parteneriatului încheiat de firma orădeană Calipso, deţinută de Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Banat Crişana, şi grupul Hilton, care se va ocupa de gestionarea afacerii. În 2009, la demararea lucrărilor, investiţia în imobil a fost apreciată la circa 15 milioane euro, dar suma finală va fi cunoscută cel mai probabil la inaugurare.