Organizaţia judeţeană Bihor a PSD vrea să profite cât mai rapid de intrarea la guvernare a partidului. BIHOREANUL a aflat că, într-o şedinţă a Biroului Permanent extins, organizaţia a votat propunerea fostului consilier municipal Aurel Mohan (foto stânga), de profesie medic, pentru a fi numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în timp ce fostul europarlamentar Emilian Pavel (foto dreapta), fost candidat la Primăria Oradea, iar în prezent consilier municipal, va fi subprefect.

Reuniunea Biroului Permanent extins al PSD Bihor a avut loc joia trecută, pe 16 decembrie, însă deciziile luate nu au fost aduse şi la cunoştinţa publicului.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, la şedinţă au participat, pe lângă preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi şeful organizaţiei municipale Oradea, Florian Bodog, şi vicepreşedinţii organizaţiei (16 la număr), precum şi parlamentarii şi cei 28 de primari PSD din judeţ, care au votat propunerile pentru cele două funcţii.

Secretarul general al PSD Bihor, Sergiu David, a confirmat pentru BIHOREANUL că în urmă cu o săptămână, dr. Aurel Mohan a fost votat de 35 de colegi pentru a fi propus secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, iar Emilian Pavel a întrunit 34 de voturi pentru a fi numit subprefect al judeţului.

Aurel Mohan (38 ani) este medic specialist neurochirurg şi conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea, însă are şi o diplomă în Inginerie Economică dobândită la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei a aceleiaşi instituţii. În trecut, Mohan a fost consilier municipal PSD în Oradea şi, conform declaraţiei de avere, deţine numeroase bunuri imobiliare, între care şi 15 terenuri în comuna Nojorid, dobândite prin cumpărare.

Emilian Pavel (tot 38 ani) este de profesie inginer, absolvind Facultatea de Tehnologia Informaţiei şi un masterat la Facultatea de Protecţia Mediului, ambele din cadrul Universităţii Oradea, iar în perioada 2014-2019 a fost europarlamentar din partea PSD, pentru ca în 2020 să candideze la funcţia de primar al Oradiei, obţinând 7,74% din voturile alegătorilor şi devenind consilier municipal. Şi Pavel are o avere consistentă, posedând terenuri în Băile Felix şi Girişu Negru – Tinca.

Conform surselor BIHOREANULUI, Emilian Pavel va fi numit subprefect al judeţului Bihor tocmai pentru că anul trecut s-a "sacrificat" candidând la Primărie în schimbul promisiunii că va fi pus pe o poziţie eligibilă pe lista de candidaţi a PSD Bihor la Camera Deputaţilor, ceea ce însă nu s-a întâmplat.