Toţi supravieţuitorii accidentului aviatic produs luni după-amiază în Munţii Apuseni sunt în stare medicală bună, a declarat pentru BIHOREANUL doctoriţa Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din judeţul Bihor.

Pantiş a spus că după găsirea supravieţuitorilor, aceştia au fost duşi la UPU-SMURD Cluj şi apoi internaţi la clinica de Chirurgie I din Cluj Napoca.

"Doctorul Sorin Ianceu, chirurg la Spitalul Municipal din Beiuş, a fost diagnosticat cu fractură bimaleolară de membru inferior (fractură deschisă la gleznă), contuzii cerebrale, hemoragie subarahnidiană minimă, fracturi ale oaselor feţei. A şi fost operat azi-noapte la picior, iar de atunci nu am mai vorbit cu el, dar ştiu că este la reanimare şi că este bine", a declarat doctoriţa Pantiş.

Aceasta a adăugat că doctorii bucureşteni Radu Zamfir şi Valentin Calu au suferit o "contuzie de bazin", respectiv "fracturi costale", iar "copilotul avionului are fracturate ambele membre inferioare şi a suferit mai multe contuzii multiple", în timp ce un student de 23 de ani care venea din Bucureşti ca voluntar în echipa de prelevare are "fracturi multiple, inclusiv de piramidă nazală". "Din câte ştiu eu, cu toţi sunt bine", a mai spus coordonatoarea programului de transplant din Bihor.

Potrivit doctoriţei Pantiş, medicul beiuşan Sorin Ianceu se deplasa spre Oradea cu avionul alocat echipei ce trebuia să preleveze un ficat de la o pacientă de 62 de ani din comuna Cetariu intrată în moarte cerebrală întrucât Ianceu "a participat la Bucureşti la un curs de specialitate tocmai despre prelevarea de ficat" şi urma să facă parte din echipa de prelevare.