Prietenul îţi fură nevasta, spune o vorbă din bătrâni. Adevărul zicalei a fost demonstrat încă o dată la Beiuş unde, de două săptămâni, nu se discută decât despre fostul director medical al Spitalului Municipal, chirurgul Sorin Ianceu, şi despre cum a fost prins acesta "pe acoperişuri" cu o asistentă, soţia unui om de afaceri din Budureasa, până nu demult amicul său.

Escapada s-a încheiat prost pentru tânărul şi neliniştitul medic, altminteri şi el însurat. Iar asta pentru că a ajuns în cătuşe la Poliţie după ce, ca să-şi scape pielea în faţa rivalului, i-a pus acestuia pistolul la cap. Pentru ca răzbunarea să fie deplină, încornoratul l-a făcut de râsul întregului corp medical, nu doar din oraş, ci şi din judeţ, reclamându-l şi la Colegiul Medicilor, pentru a-i sancţiona comportamentul de Don Juan.

Amorez cu palmares

Picanta poveste adulterină a explodat într-o zi de luni, pe 21 octombrie, când, în jurul orei 14, chirurgul Sorin Ianceu şi asistenta Nicoleta M. de la Spitalul Municipal Episcop Nicolae Popovici din Beiuş, s-au furişat de la spital şi au urcat într-un apartament al surorii femeii. Ghinion, însă! Soţul asistentei, Adrian M., patron al unei firme de exploatare lemnoasă din Budureasa, a ajuns taman atunci cu treburi în zonă şi, văzând maşina chirurgului parcată lângă blocul cumnatei, a înlemnit...

Deşi căsătorit şi tată a doi copii mici, medicul îşi făcuse deja în oraş o faimă de Don Juan. Tânăr, cu alură de "băiat rău", a pus pe jar femeile din jurul său, ajungând celebru toamna trecută, când două asistente pe care le "ameţea" cu schimbul au aflat una de celalaltă şi s-au păruit pentru el pe holul spitalului, de faţă cu pacienţii.

Pe de altă parte, afaceristul l-a mai prins dându-i târcoale şi soţiei sale şi în trecut, când a interceptat un mesaj pe care doctorul, la vremea respectivă director medical, i l-a trimis femeii pe mobil, chemând-o la o partidă de amor în camera de gardă. "Vino să rup hainele de pe tine şi să facem dragoste!", a sunat invitaţia care l-a făcut să vadă negru în faţa ochilor. Bărbatul nu şi-a putut stăpâni furia şi a ajuns să-l fugărească pe amorezul înfierbântat în curtea spitalului, unde era de gardă, iar asta sub ochii colegilor, care n-au îndrăznit să intervină...

Uite cine bate!

Atunci, atât medicul cât şi soţia sa au jurat că a fost doar o greşeală, că mesajul fusese destinat altei persoane. Ca să scape de scandal, Ianceu şi-a dat demisia din funcţia de conducere şi s-a retras pentru câteva luni acasă, la Oradea, într-un concediu "strategic" de creştere a copilului. Afaceristul a rămas totuşi cu îndoiala. Îi fusese prieten doctorului ajuns la Beiuş de numai doi ani şi chiar l-a ajutat de mai multe ori, ba cu bani, ba cu câte un plin de motorină, după ce omul i s-a plâns că o duce greu.

De aceea, când în lunea cu pricina a văzut maşina medicului parcată chiar sub apartamentul cumnatei, gândurile negre i-au revenit în minte şi, ca să le spulbere, a urcat până la locuinţa aflată la etajul 3, iar din faţa uşii şi-a sunat soţia. "Ce vrei?", a auzit el atât în difuzorul telefonului, cât şi din spatele uşii. Aşa că, fără să mai aştepte alte lămuriri, s-a opintit s-o spargă.

Înăuntru, soţia a fost prima care i-a ieşit în cale, încercând să-l ţină în loc şi să-i explice că n-a făcut nimic rău. Venise cu domnul doctor doar să dezbată, cică, bârfele răuvoitoare care circulau despre ei în spital. Gelosul n-a mai stat să asculte balivernele, ci a pornit în căutarea amorezului, găsindu-l ascuns după uşa uneia dintre camere. Când a intrat, Ianceu i-a pus, nici una, nici alta, pistolul la cap!

Să vină Poliţia!

Gestul n-a făcut decât să-l întărâte şi mai tare pe soţul încornorat. Cei doi rivali s-au luat la bătaie până când, într-un final, medicul a ajuns imobilizat la pământ. Apoi, fără să mai aştepte, bărbatul înşelat a sunat la Poliţie.

Echipajele au venit în grabă, cu sirenele şi girofarurile pornite, numai bine pentru ca locatarii din bloc şi trecătorii să se adune ca la circ. "Eram pe o terasă. Când am văzut Poliţia, m-am dus să văd şi eu ce era acolo", a povestit BIHOREANULUI unul din martori, care a surprins momentul când medicul a fost predat poliţiştilor de soţul nervos, apoi încătuşat şi băgat în maşină.

În final, povestea s-a lăsat cu un dosar penal de toată frumuseţea pentru chirurgul iubăreţ, care este cercetat acum pentru ameninţare. De atunci şi-a închis telefonul mobil şi n-a mai dat nici pe la spital, ci se află în concediu medical, la fel ca asistenta, care a fost chemată să dea cu subsemnatul, ca martoră în scandalul pe care l-a declanşat cu escapada ei. Poliţiştii bănuiesc, însă, că doctorul va face, la rându-i, o plângere împotriva afaceristului. Nu de alta dar, după dispută s-a ales cu vânătăi şi cu o mână în gips.

Reclamat peste tot

Interpelată cu privire la situaţia jenantă creată de medic, directoarea Spitalului Municipal din Beiuş, Aurica Boitor, a refuzat orice comentariu. "E viaţa lor intimă, îi priveşte", a spus sec aceasta.

Soţul asistentei nu are însă de gând s-o lase să pună batista pe ţambal. "Eu am rugat-o pe directoare să ia măsuri încă de la treaba cu sms-ul. A zis că-i nebun, dar n-are ce-i face. Când i-am spus că-i aduc presa pe cap, a zis că-i fac spitalul de râs. Eu îl fac de râs, sau ei?! Eu nu am de ce să mă ruşinez. Lor trebuie să le fie ruşine, nu mie!", a declarat BIHOREANULUI bărbatul care, după toate isprăvile, i-a intentat divorţ femeii cu care a stat 17 ani şi care i-a făcut doi copii.

El a cerut totodată cercetarea disciplinară a doctorului, atât conducerii spitalului, cât şi Colegiului Medicilor, pentru încălcarea regulamentului  spitalului, ce interzice personalului "să provoace scandal, violenţe, certuri şi orice fel de manifestări care aduc atingere regulilor de disciplină şi convieţuire", dar şi a statutului medicilor.

"Pentru ce a venit el la spitalul ăsta? Să salveze vieţi sau să tragă cu pistolul după soţii asistentelor pe care le f...e?", se întreabă reclamantul. Te pomeneşti că pentru toate la un loc...