În sala mare a Consiliului Judeţean, plină de funcţionari şi primari, vicepremierul Liviu Dragnea a semnat, vineri, alături de preşedintele CJ Bihor Cornel Popa şi de primarii municipiului Marghita şi oraşului sătmărean Tăşnad, contractul pentru finanţarea obiectivului de investiţii "Modernizare DJ 191 Marghita-Tăşnad".

După două legislaturi

Conform explicaţiilor date de şeful CJ Bihor, Cornel Popa, proiectul a fost gândit pe vremea când scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean era ocupat de Alexandru Kiss (2004-2008), prezent şi el la semnarea contractului, motiv pentru care de altfel i-a şi mulţumit.

Porivit proiectului, care va fi finanţat cu bani europeni în baza Programului Operaţional Regional cu fonduri în valoare de 18,63 milioane euro (adică 83,89 milioane lei), cei 27,26 kilometri de drum dintre cele două localităţi vor fi modernizaţi, ceea ce presupune lărgirea carosabilului, refacerea de poduri şi podeţe, precum şi afaltarea întregului tronson, din care 18,20 km sunt pe teritoriul judeţului Bihor, iar 9,05 km pe cel al judeţului Satu Mare. Termenul de execuţie urmează să fie de 24 de luni de la începerea efectivă a lucrărilor, care vor avea loc abia după atribuirea lor prin licitaţie.

Argument pro-regionalizare

Colaborarea dintre autorităţile din judeţele Bihor şi Satu Mare a fost salutată de vicepremierul Liviu Dragnea, care a afirmat că aceasta este un argument în favoarea regionalizării, deoarece prea puţine proiecte de până acum au vizat obiective care să depăşească graniţele unui singur judeţ.

De asemenea, Dragnea a salutat şi faptul că proiectul este "un rod al colaborării politice, dat fiind că este un proiect început de UDMR şi finanţat de USL", spunând că "oamenii politici de aici au arătat că pot pune interesele comunităţilor deasupra intereselor de partid". "Bihorul şi Oradea sunt exemple de colaborare serioasă", a concluzionat vicepremierul.

Vicepremierul a susţinut că a dorit să participe la semnarea contractului la Oradea şi pentru a da un semnal puternic că actualul Guvern susţine în general proiectele de dezvoltare a judeţului Bihor şi a municipiului Oradea. "Sunt aici pentru a da un semnal foarte clar că Bihorul şi Oradea beneficiază de sprijinul Guvernului", a spus Liviu Dragnea.