Aflat duminică în vizită la Oradea pentru a le trasa PSD-iştilor bihoreni sarcina ca în ultima săptămână de campanie să explice oamenilor că Iohannis vrea să "rupă Ardealul", vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat de ce Guvernul a alocat bani pentru susţinerea sistemelor de termoficare doar oraşelor cu primari PSD, iar Oradiei nu. Răspunsul? "Nu am această informaţie", dar "nu există nicio piedică cu apartenenţa politică a primarilor".

"Pentru susţinerea sistemelor de încălzire eu abia azi am aflat de la colegii mei". Acesta a fost răspunsul vicepremierului Liviu Dragnea, dat într-o conferinţă de presă susţinută duminică dimineaţă împreună cu preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, la Hotelul Continental, unde s-a întâlnit cu activul PSD Bihor, la întrebarea unui jurnalist. Acesta l-a întrebat pe vicepremier dacă este adevărat sau nu că Guvernul nu a alocat niciun leu pentru susţinerea sistemului de termoficare a Oradiei, spre deosebire de alte oraşe, conduse de primari PSD, pentru care a alocat sume între 1-2 milioane euro prin mai multe HG-uri recente.

"Eu abia azi am aflat de la colegii mei, o să verific despre care primării PSD-iste au primit şi care primării de la ACL nu au primit bani. Eu nu am această informaţie, dacă ştiam de ieri, o aveam", a spus vicepremierul, adăugând imediat: "Dar nu există nicio piedică cu apartenenţa politică a primarilor".

"Eu, după conferinţa de presă, o să-i dau domnului Mang şi o să prezinte mâine această informaţie pe care nu o am acum", a închis Dragnea subiectul.

La începutul acestei săptămâni, primarul Ilie Bolojan a prezentat într-o conferinţă de presă mai multe Hotărâri de Guvern prin care sume cuprinse între 1 şi 2 milioane euro, sau chiar mai mari, au fost alocate de Guvern unor oraşe conduse de primari PSD, fără ca Oradea să primească măcar un leu, deşi a solicitat acest lucru.

În conferinţa sa de presă de duminică, după discuţia cu activul PSD, Liviu Dragnea s-a mai referit şi la construirea sălii polivalente şi a unor blocuri ANL în Oradea, spunând că pe această temă Ministerul Dezvoltării, pe care îl conduce personal, poartă corespondenţă cu Primăria Oradea. Amintim că încă din vară, municipalitatea din Oradea a pus la dispoziţia Ministerului un teren pe care să se construiască sala de sport.

În ce priveşte blocurile ANL, despre care Dragnea a afirmat că "miercuri se va da dispoziţia de începere a lucrărilor", proiectul a fost demarat în 2012, când ministru al Dezvoltării era Eduard Hellvig, propus de PNL Bihor. Conform primarului Ilie Bolojan, când Hellvig a fost schimbat din funcţie, erau deja deschise ofertele depuse de firmele de construcţii, însă până în această campanie pentru alegerile prezidenţiale ele nu au fuseseră analizate.