Un tânăr în vârstă de 22 ani din localitatea bihoreană Talpoş a fost arestat preventiv pentru 30 zile şi este anchetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după ce şi-a răpit fosta iubită, o fată de 18 ani din Tinca, şi a dus-o cu forţa acasă la el. În Arestul Poliţiei a ajuns, tot pentru 30 zile, şi un consătean în vârstă de 21 ani al tânărului, părtaş la răpire. 

Incidentul s-a produs în seara zilei de marţi, 10 octombrie, în jurul orei 23, după cum se arată într-o informare transmisă joi de Poliţia Bihor. 

Cei doi tineri, despre care BIHOREANUL a aflat că se numesc Gheorghe Covaciu şi Bogdan Covaciu, au mers la casa părintească a fetei din localitatea Tinca. Aici, fostul iubit a sunat-o, susţinând că e în faţa porţii şi vrea să-i returneze o datorie faţă de bunica ei, iar când tânăra a ieşit, a băgat-o cu forţa în maşina condusă de amicul său, care a demarat în trombă, cu portiera din spate deschisă şi picioarele victimei atârnând din maşină, fiind cât pe ce să izbească un martor aflat în stradă.

Martorul a fost cel care a şi sunat la 112, pentru a reclama fapta, iar la scurt timp după sesizare, poliţiştii din Tinca i-au şi găsit pe răpitori alături de tânăra de 18 ani, pe o stradă din localitatea Talpoș.

Miercuri, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar o zi mai târziu, au fost prezentaţi de procurori în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a şi admis propunerea, dispunând încarcerarea acestora pentru câte 30 zile. În cazul lui Gheorghe Covaciu, arestarea preventivă s-a dispus pentru lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce Bogdan Covaciu e considerat coautor la fapta de lipsire de libertate în mod ilegal.

Măsura mai poate fi contestată de cei doi la Tribunalul Bihor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Tinca sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bănuiților.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!