Oficial, primarul Beiuşului, Gabriel Popa, şi managerul Spitalului local, Claudiu Lupău, sunt în război.

Lupău l-a dat în judecată pe edil luna trecută, cerând instanţei să-l oblige să anuleze dispoziţia prin care a aprobat Regulamentul concursului de pe urma căruia a ajuns manager.

Documentul dovedeşte că întreaga procedură din primăvara lui 2021 a fost o făcătură şi că el a fost favorizat de conducerea liberală a oraşului în detrimentul contracandidatei sale, prevăzând drept condiţie de participare absolvirea unor cursuri de management sanitar, ceea ce Lupău nu avea.

După cum spun sursele lui Bihorel, procesul de la Cluj e doar un şiretlic pus la cale de cei doi, care de fapt se înţeleg de minune, dovadă fiind şi fotografia făcută săptămâna trecută într-o benzinărie din Oradea, unde au fost surprinşi împreună, opriţi ca să alimenteze maşina cu care se plimbau.

Acţiunea judiciară e doar de formă, neavând vreo şansă de câştig în condiţiile în care, potrivit legii, putea fi introdusă în termen de 6 luni de la concurs, nu după doi ani.

Însă, până o vor spune judecătorii, procesul l-ar putea suspenda pe cel cu miză, aflat în curs la Curtea de Apel Oradea, după ce, în martie acest an, Tribunalul l-a "demis" deja pe Lupău şi l-a obligat pe primar s-o numească în funcţie pe câştigătoarea de drept a concursului, doctoriţa Monica Teaha.

La câte rude ale primarului şi acoliţilor săi a angajat Lupău în spital, nici nu-i de mirare că iubirea e mare...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!